Mykonos Tour - Your compass for Mykonos Island
Greek
English
Ξενοδοχεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κυκλάδες
Bars Clubs
Μύκονος Live
Μύκονος Gay bars
Εστιατόρια
Μύκονος Αγορά
Ομορφιά, Fitness και Sport
Γρήγορο Φαγητό
Σινεμά Μαντώ
Μύκονος Παραλίες
Αξιοθέατα
Μύκονος Videos
Φωτογραφίες
Μουσεία
Εκκλησίες
Μύκονος Χάρτης
Επαγγελματικός Κατάλογος
Γενικές πληροφορίες
Τοπικά Προϊοντα
Βιογραφίες
Μύκονος Νέα
Τα Σχόλια σας
Εορτολόγιο
Μύκονος Ιστορία
Ακίνητα Κτηματομεσιτικά
Υπηρεσίες
Σύνδεσμοι links
MykonosTour.gr
Μύκονος Αναζήτηση
Προφίλ
Βάλτε link
Επικοινωνία
Δήλωση Απορρήτου
Όροι Χρήσης
MykonosTour / Μύκονος Live / ΜΥΚΟΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗ CAMERA LIVE

ΜΥΚΟΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗ CAMERA LIVE

ΜΥΚΟΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗ CAMERA LIVE

ΜΥΚΟΝΟΣ LIVE WEBCAM - ΜΥΚΟΝΟΣ μια ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ .

 Η Μύκονος - Mykonos αποτελεί ενιαίο νησιωτικό σύμπλεγμα μαζί με τη Δήλο, τη Ρήνεια και μερικές βραχονησίδες. Μαζί τους η Μύκονος, κατοικημένη ήδη από την 5 Χιλιετία π.Χ. (προϊστορικός οικισμός της Φτελιάς), έχει μοιραστεί μια μακραίωνη και αρκετά πλούσια Ιστορία. Η σημερινή ζωηρή τουριστική και κοσμική της κίνηση που την κρατά πάντα στο προσκήνιο, συγκρινόμενη θυμίζει αναπόφευκτα την κοσμοπολίτικη αρχαία Δήλο της περιόδου της εμπορικής της ακμής (ελληνιστική - ρωμαϊκή περίοδος).

Δείτε σήμερα το νησί της Μυκόνου μέσα από τα δικά μας μάτια στο τέλος της σελίδας . Απλά περιμένετε να φορτώσει. . και : αυτή είναι η Μύκονος τώρα live! 

 Η Μύκονος είναι σταθερά, από τη δεκαετία του 50 και μετά, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά στην Μεσόγειο.Η Χώρα, όπως κοινά αποκαλείται η πόλη της Μυκόνου, εντυπωσιάζει και γοητεύει τον επισκέπτη της από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ωραία θέση, την κλίμακα και την αρχιτεκτονική της. Παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του νησιού , η Μύκονος καταφέρνει να διατηρεί όσο κανένα άλλο Νησί την κυκλαδίτικη φυσιογνωμία της και πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία της.

 Το Δημαρχείο της Μυκόνου στην παραλία ή όπως οι Μυκονιάτες αποκαλούν Γυαλό είναι ένα κομψό, κλασσικίζον διώροφο κτίριο του 1780 με κεραμοσκεπή που κατασκευάστηκε κατά την μετά τα Ορλωφικά περίοδο για να αποτελέσει την έδρα του Ρώσσου Γενικού Πρόξενου του Αρχιπελάγους.
Περιήλθε όμως μερικά χρόνια αργότερα στην δικαιοδοσία της Κοινότητας (του τοπικού οργάνου αυτοδιοίκησης του νησιού που λειτουργούσε πριν από την Επανάσταση), για να στεγάζει μέχρι σήμερα τα γραφεία του Δήμου Μυκόνου.

 Δίπλα του, το λιτό και επιβλητικό κτίριο - του Μαύρου - υπήρξε το πρώτο δημόσιο σχολείο της Μυκόνου, που χτίστηκε επί Οθωνα (1859) σε σχέδια του Βαυαρού μηχανικού Βάιλερ, με ευδιάκριτα τα ρομαντικά στοιχεία.Το κτίριο ενώνονταν με το χώρο του μικρού ναού του Αγίου Νικολάου της Καδένας που βρισκόταν πάνω σε νησάκι με μια τοξωτή γέφυρα.
Ο ναός του Αγίου Νικολάου της Καδένας βρισκόταν στη θέση αυτή τουλάχιστον από το 1700, ενώ το νησάκι προστάτης του λιμανιού από τους ανέμους υπάρχει σε όλους τους ναυτικούς χάρτες από τον 15ο αιώνα.
Στην παραλία της Μυκόνου  βρίσκεται η Καζάρμα με τις καμάρες στις οποίες στεγάζονταν οι στρατιώτες της Μαντώς Μαυρογένους ενώ ο επάνω όροφος της απετέλεσε την οικία της στην Μύκονο.
Εδώ επίσης υπάρχει και το παλιό σχολείο του Μαύρου που κτίσθηκε το 1857 σχεδιασμένο από τον Βαυαρό μηχανικό Weiler με δαπάνη του Αιγυπτιώτη Μάρκου Μαύρου.
Αυτά τα δύο κτίρια είναι πολύ σημαντικά για την αρχιτεκτωνική τους , την Ιστορία του Νησιού . Μέσα από την Mykonos Live Camera μπορείτε να έχετε άμεση είκονα της Πόλης - Χώρας της Μυκόνου αλλα και το συγκρότημα των Κάτω Μύλων, που ορθώνονται περήφανα πάνω από τη θάλασσα, στο μικρό λόφο νοτιοανατολικά της Χώρας Μυκόνου.

 Οι Κάτω Μύλοι βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της Χώρας, δίπλα στη θάλασσα, μεταξύ της γραφικής Αλευκάντρας και της συνοικίας του Νιοχωριού και εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη με τους ολόλευκους επιβλητικούς όγκους τους στη σειρά, προσανατολισμένοι στο πέλαγος. Σήμερα, διατηρούνται οι επτά από τους δέκα (στο σύνολο του νησιού ξεπερνούσαν άλλοτε τους είκοσι), που υπήρχαν εδώ ως τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και άλεθαν με την αστείρευτη δύναμη του βοριά τα ντόπια σιτηρά.

 Οι μύλοι της Μυκόνου, πρώιμες μεταποιητικές μονάδες, συνέβαλαν καθοριστικά μεταξύ 17ου και 19ου αι. στην οικονομική ευρωστία του νησιού, που ως αναγκαίος σταθμός για τα διερχόμενα το Αιγαίο ιστιοφόρα πλοία, τα προμήθευε με παξιμάδι. Χάνοντας την οικονομική σημασία τους με την εξέλιξη της τεχνολογίας μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αναδείχθηκαν σε ένα από τα δημοφιλέστερα μνημεία των Κυκλάδων και η εικόνα τους, σαν ένα "σήμα κατατεθέν", ταξίδεψε στα πέρατα της οικουμένης.

 Το 1700 το συγκρότημα με 11 μύλους είχε ήδη αναπτυχθεί και λειτουργούσε στην Μύκονο. Σήμερα, σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Μύλος του Γερώνυμου (ιδιωτικός), που λειτουργούσε μέχρι τη δεκαετία του "60 και διατηρείται το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του.

 ΜΥΚΟΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ MYKONOSLIVE WEBCAM

 Μια εικόνα χίλιες λέξεις για αυτόν τον τόπο, αυτό το νησί .. την Μύκονο.  

Watch live streaming video from mykonoslive at livestream.com

MykonosTour Page ID: 562

Σχετικές σελίδες

Σχετικός Χάρτης:

 
Copyright © 2007-2019 - MykonosTour - George Nazos All rights reserved.
Created & Hosted by Vistoweb