Mykonos Tour - Your compass for Mykonos Island
Greek
English
Ξενοδοχεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κυκλάδες
Bars Clubs
Μύκονος Live
Μύκονος Gay bars
Εστιατόρια
Μύκονος Αγορά
Ομορφιά, Fitness και Sport
Γρήγορο Φαγητό
Σινεμά Μαντώ
Μύκονος Παραλίες
Αξιοθέατα
Μύκονος Videos
Φωτογραφίες
Μουσεία
Εκκλησίες
Μύκονος Χάρτης
Επαγγελματικός Κατάλογος
Γενικές πληροφορίες
Τοπικά Προϊοντα
Βιογραφίες
Μύκονος Νέα
Τα Σχόλια σας
Εορτολόγιο
Μύκονος Ιστορία
Ακίνητα Κτηματομεσιτικά
Υπηρεσίες
Σύνδεσμοι links
MykonosTour.gr
Μύκονος Αναζήτηση
Προφίλ
Βάλτε link
Επικοινωνία
Δήλωση Απορρήτου
Όροι Χρήσης
MykonosTour / Βιογραφίες / Γιάννης Αμοργιανός

Γιάννης Αμοργιανός

  Γιάννης Αμοργιανός

   Γιάννης Αμοργιανός Ζωγράφος

Έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και γλυπτικής στην Αργεντινή και ΗΠΑ. Ζει στην Ν. Υόρκη από το 1970 και πλέον στην Μύκονο !

Ζωγραφίζει σκηνές του φυσικού κόσμου σε μια παραδοσιακή ατμόσφαιρα και με απλοϊκό ύφος. Τα γλυπτά του εμπνέονται από το ζωικό βασίλειο.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Η φυγή σε εξωτικούς παραδείσους, ίσως είναι η επιθυμία του ανθρώπου να αναζητήσει τη μαγεία απο την φθορά της καθημερινότητας. Ο διεθνούς φήμης Ζωγράφος και γλύπτης Γιάννης Αμοργιανός μας προτείνει ένα ταξίδι και μας παίρνει μαζί του στο όνειρο.

 Με μοναδική ευαισθησία μας ξεναγεί μέσα απο τον δικό του κόσμο στις σφαίρες των τρυφερών επιθυμιών μας.

 Το νήμα μιας αλλιώτικης, μιας δημιουργικής φαντασίας, ξετυλίγεται και γλιστράμε ήρεμα στο υπερρεαλιστικό του σύμπαν. Εκεί που η κάθε προσέγγιση είναι πολύχρωμη, ουράνια, ειδυλλιακή. Άνθινες μορφές μας χαμογελούν κι ανάμεσα τους ένα λιοντάρι, σίγουρο για τη δύναμή του, μας κλείνει το μάτι φιλικά.

 Δύο πανέμορφες, περήφανες τίγρεις, στρέφουν το βλέμμα τους από εμάς. Θέλουν όλο τον χρόνο δικό τους για να χαρούν έναν έρωτα που τους ανήκει, που παραδειγματίζει όσους μπορούν να τον διακρίνουν.

 Μια λίμνη, που παίρνει θαρρείς, το Χρώμα της από τα ωραιότερα γαλάζια μάτια και στο βάθος πυκνές φυλλωσιές αντανακλούν μια προσπάθεια εικονογραφησης της άμεσης φαντασίας της δημιουργίας.

 Απο τους πίνακες του απουσίαζει η ανθρώπινη φιγούρα αλλα ο άνθρωπος ξεχειλίζει από παντού. Όλα γίνονται γιατί ο καταξιωμένος και χαρισματικός καλλιτέχνης, απευθυνόμενος στον άνθρωπο, επιζητεί με πάθος να τον κάνει ευτυχισμένο, γαλήνιο, και να τον ανεβάσει σε άλλα επίπεδα επιθυμητά, που για εκείνους που αντιλαμβάνονται και αισθάνονται, δεν είναι άπιαστα.

 Περίτεχνα σχέδια σε όλα τα έργα καθώς και μια αγάπη για την θεϊκή κληρονομιά που ο άνθρωπος καταστρέφει. Ένα μήνυμα δυνατό - αγαπάτε την φύση - διαπερνάει με την μεγαλύτερη ένταση τον παρατηρητή αυτής της τέχνης.

 Ο Γκογκέν ζωγράφισε τα τοπία της Ταιτής, οι Μεξικανοί να'ί'φ τους κάκτους τους. Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ζωγράφισε τις δικές του μηλιές . Αλλα ο Γιάννης Αμοργιανός, βαθύτατα Έλληνας, δίνει το άρωμα του ελληνικού αγρού, τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τον ήχο των πουλιών που άκουσε μικρό παιδί στο αιγαιοπελαγίτικο νησάκι του, την Αμοργό.

 Έργα του έχει εκθέσει σε διάφορες χώρες του κόσμου, και στα δύο ημισφαίρια, αποσπώντας θαυμάσιες κριτικές. Έτσι σίγουρα μπορεί να συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση. Σαν συναισθηματικός άνθρωπος κι ευαίσθητος εκπρόσωπος των εικαστικών τεχνών, δεν παραλείπει κάθε χρόνο, όπου και αν βρίσκεται να γυρίζει στην πατρίδα.

 Η έκθεση του Γιάννη Αμοργιανού είναι ένα διαβατήριο, είναι η καταφυγή μας στους εξωτικούς παραδείσους, σε μιας άλλης ποιότητας ζωή, τόσο απαραίτητη για να ξορκίσουμε την πεζότητα, την μιζέρια, για να ανοίξουμε ένα φωτεινό παράθυρο σε κήπους, λίμνες, ουρανούς, για να πιστέψουμε ότι η ζωή δεν είναι άγρια ζούγκλα μια και οι καμηλοπαρδάλεις, οι τίγρεις, οι ζέβρες, ακόμα και το λιοντάρι μας κλείνουν το μάτι φιλικά ...

 Λόλα Ντα'ι'φα

MykonosTour Page ID: 728

Σχετικές σελίδες

 
Copyright © 2007-2024 - MykonosTour - George Nazos All rights reserved.
Created & Hosted by Vistoweb