Mykonos Tour - Your compass for Mykonos Island
Greek
English
Ξενοδοχεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κυκλάδες
Bars Clubs
Μύκονος Live
Μύκονος Gay bars
Εστιατόρια
Μύκονος Αγορά
Ομορφιά, Fitness και Sport
Γρήγορο Φαγητό
Σινεμά Μαντώ
Μύκονος Παραλίες
Αξιοθέατα
Μύκονος Videos
Φωτογραφίες
Μουσεία
Εκκλησίες
Μύκονος Χάρτης
Επαγγελματικός Κατάλογος
Γενικές πληροφορίες
Τοπικά Προϊοντα
Βιογραφίες
Μύκονος Νέα
Τα Σχόλια σας
Εορτολόγιο
Μύκονος Ιστορία
Ακίνητα Κτηματομεσιτικά
Υπηρεσίες
Σύνδεσμοι links
MykonosTour.gr
Μύκονος Αναζήτηση
Προφίλ
Βάλτε link
Επικοινωνία
Δήλωση Απορρήτου
Όροι Χρήσης
MykonosTour / Μύκονος Νέα / Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, στη σκιά των κλιματικών αλλαγών 08/03/2007


Η διευρυνόμενη συνειδητοποίηση στη Γερμανία των κλιματικών αλλαγών και η «σύμπτωση» της παράλληλης σχεδόν διεξαγωγής μίας κατά βάση ενεργειακής-περιβαλλοντικής συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αποτελεί για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) του Βερολίνου μία ευδιάκριτη πλέον παράμετρο και ένα θέμα, που αν και δεν βρισκόταν άμεσα στην επίσημη ημερήσια διάταξη της έκθεσης, απασχολεί τελικά τους πάντες - διοργανωτές, εκθέτες, πελάτες.

Ενδεικτική είναι η αναγκαιότητα που αισθάνθηκε ο καθ´ ύλην αρμόδιος Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Μίχαελ Γκλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ΙΤΒ, να καθησυχάσει σχετικά τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου. Ο Γκλος δέχθηκε μεν ότι οι αεροπορικές μετακινήσεις - που αποτελούν έναν κρίσιμο συντελεστή για την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και έναν βασικό πυλώνα της τουριστικής βιομηχανίας - είναι «ένα ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει από την σκοπιά της προστασίας του περιβάλλοντος», αλλά τάχθηκε ενάντια σε «μονόπλευρες λύσεις» και «υστερικές προσεγγίσεις». «Μόνο διεθνείς λύσεις μπορούν να συζητηθούν», είπε ο Γκλος αντικρούοντας έμμεσα την «γραμμή» της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ που βλέπει για την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα «ρόλο πιονιέρου» στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Μία από τις «υστερικές» (σ.σ. σύμφωνα με τον Γκλος) φωνές στην ΙΤΒ είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Μετεωρολογίας στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Αμβούργου, Στέφαν Μπάκαν, σύμφωνα με τον οποίο «η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και η αλλαγή του κλίματος θα οδηγήσουν αναπότρεπτα σε δραματικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο». Σε ένα κοντινό μέλλον οι τουριστικοί προορισμοί θα μετατεθούν βόρεια των Αλπεων λόγω του ότι οι θερμοκρασίες στις μεσογειακές χώρες θα αυξηθούν αισθητά «κάνοντας για πολλούς τουρίστες τις διακοπές μαρτύριο», υποστηρίζει ο Μπάκαν, στηρίζοντας την πρόγνωση αυτή με μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 64,3% των Γερμανών τουριστών δεν θα επέλεγαν μία μεσογειακή χώρα για καλοκαιρινές διακοπές, αν πράγματι σημειωθεί αύξηση της θερμοκρασίας.

Πάντως η απειλή της εγκατάλειψης των μεσογειακών χωρών ως τουριστικού προορισμού δεν φαίνεται να είναι άμεση, από τα στοιχεία που παρέχουν για το 2007 οι μεγάλοι Tour Operators στην ΙΤΒ, όπως η TUI , εκπρόσωπος της οποίας διαβεβαίωσε  ότι «οι κλασσικοί προορισμοί της Μεσογείου, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και τώρα πάλι και η Τουρκία, έχουν μεγαλύτερη από πέρσι ζήτηση».

walking-greece.ana-mpa.gr

MykonosTour Page ID: 208

Σχετικές σελίδες

 
Copyright © 2007-2024 - MykonosTour - George Nazos All rights reserved.
Created & Hosted by Vistoweb