Mykonos Tour - Your compass for Mykonos Island
Greek
English
Ξενοδοχεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κυκλάδες
Bars Clubs
Μύκονος Live
Μύκονος Gay bars
Εστιατόρια
Μύκονος Αγορά
Ομορφιά, Fitness και Sport
Γρήγορο Φαγητό
Σινεμά Μαντώ
Μύκονος Παραλίες
Αξιοθέατα
Μύκονος Videos
Φωτογραφίες
Μουσεία
Εκκλησίες
Μύκονος Χάρτης
Επαγγελματικός Κατάλογος
Γενικές πληροφορίες
Τοπικά Προϊοντα
Βιογραφίες
Μύκονος Νέα
Τα Σχόλια σας
Εορτολόγιο
Μύκονος Ιστορία
Ακίνητα Κτηματομεσιτικά
Υπηρεσίες
Σύνδεσμοι links
MykonosTour.gr
Μύκονος Αναζήτηση
Προφίλ
Βάλτε link
Επικοινωνία
Δήλωση Απορρήτου
Όροι Χρήσης
MykonosTour / Μύκονος Νέα / Η Μύκονος των διακρίσεων και των δράσεων

Η Μύκονος των διακρίσεων και των δράσεων

Για 4η χρονιά θα βραβευτεί η ΜΥΚΟΝΟΣ ως ο πιο δημοφιλής νησιωτικός προορισμός της Ευρώπης από το παγκοσμίως γνωστό περιοδικό Conde Nast Traveller .

Ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βερώνης, υπερήφανος για τις διακρίσεις που κατά καιρούς έχει λάβει η ΜΥΚΟΝΟΣ , λίγο μετά την έλευση του 2008 έκανε έναν απολογισμό των έργων που έγιναν στο νησί κατά την περσινή χρονιά αλλά και τους στόχους που θέτει ο δήμος για το νέο χρόνο.

Οι δράσεις λοιπόν που έγιναν το 2007 και οι στόχοι για το 2008 είναι οι εξής:

-Ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής που κατασκευάζεται, ο εκσυγχρονισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας με μικρά και μεγάλα απορριμματοφόρα, η υπογραφή σύμβασης με τις εταιρείες ανακύκλωσης, οι μεγάλες εργολαβίες για 24ωρη καθαριότητα στο νησί, δίνουν το στίγμα των προθέσεων του Δήμου για τα επόμενα χρόνια στον τομέα αυτόν.

-Το έργο των παραλιακών κρηπιδωμάτων και των ανωδομών του Λιμένα Τούρλου που ξεκίνησε το 2007, η υπογραφή της σύμβασης από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας για τον Χερσαίο Χώρο του παλαιού Λιμένος -που ξεκινάει άμεσα με δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου, χώρου στάθμευσης, κτιρίων κλπ.- και τα σχέδια Ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, θα απασχολήσουν το Δήμο άμεσα το 2008.

-Τα συνεχιζόμενα έργα Οδοποιίας από την Εγνατία Α.Ε. που αρχίζουν πάλι, η αποπεράτωση του δρόμου του Πανόρμου, το ξεκίνημα των έργων της Οδοποιίας Νότιας Μυκόνου και η πρόταση για ένταξη της Οδοποιίας Βόρειας Μυκόνου στο 4ο Κ.Π.Σ., θα είναι στόχοι το 2008.

-Η Β΄ φάση του ΒΙΟ.ΚΑ. Μυκόνου, με 3,5 εκ. ευρώ, ξεκινάει άμεσα, η νέα μονάδα Αφαλάτωσης, με 5 εκ. ευρώ περίπου, που δημοπρατήθηκε για 4.500 κ.μ. νερού την ημέρα, και η επέκταση του Διυλιστηρίου της Αγίας Σοφίας που ολοκληρώθηκε, δείχνουν τις προσπάθειές του Δήμου στον τομέα της διαχείρισης του νερού.

-Για την Άνω Μερά, προτείνεται ως πρώτο έργο στο 4ο Κ.Π.Σ. η Ύδρευση- Αποχέτευση-ΒΙΟ.ΚΑ. ʼνω Μεράς, με 8 εκ. ευρώ.

-Στον τομέα της Παιδείας και του Αθλητισμού, κύριο μέλημά του Δήμου είναι ο εκσυγχρονισμός και η διατήρηση των Σχολείων σε άριστη κατάσταση, καθώς επίσης των Γηπέδων του Κόρφου και της ʼνω Μεράς, και η δημοπράτηση του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καρδαμίδα από την Γ.Γ. Αθλητισμού.

-Στον Πρωτογενή τομέα, μετά την αποπεράτωση της μελέτης από τον Δήμο, δημοπρατείται ο εκσυγχρονισμός των Σφαγείων, με 600 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινο-ελαιοπαραγωγών Μυκόνου θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την ελιά, το αμπέλι και την ενίσχυση της χλωρίδας γενικότερα στην Μύκονο.

-Στον τομέα της προστασίας των ζώων, θα συνεχισθείη επιχορήγηση των αντίστοιχων φιλοζωικών σωματείων και η πληρωμή των εξόδων των κτηνιάτρων για την περίθαλψη κλπ. των αδέσποτων.

-Στον τομέα του τουρισμού, η συμμετοχή της Μυκόνου σε περίπου 10 διεθνείς εκθέσεις το χρόνο, η συνεχής προβολή της περιοχής στα πιο έγκυρα περιοδικά του εσωτερικού και του εξωτερικού, η παραγωγή εντύπων, DVD κλπ., η υπογραφή σύμβασης για την υποστήριξη του Δήμου -αλλά και νέα μελέτη αξιοποίησης των τουριστικών δυνατοτήτων του νησιού- με εταιρείες συμβούλων μάρκετινγκ, ξεπερνούν τα 300 χιλ. ευρώ για το έτος 2007.

-Στον τομέα του Πολιτισμού οι δράσεις της ΔΕΠΠΑΜ, του Πολιτιστικού Οργανισμού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ» στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και των φορέων, συλλόγων και ιδιωτικών σχολών, δίνουν μιαν άλλη, αισιόδοξη νότα πολιτιστικής προόδου και ποιότητας ζωής στο νησί.

-Στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας, η προμήθεια οχήματος από το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (μέσω του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Ν. Κυκλάδων), που εξυπηρετεί αθόρυβα πλήθος ατόμων, δίνουν ένα μικρό δείγμα των προσπαθειών του Δήμου. Και όπως τόνισε ο κ. Βερώνης, «παρ´ ότι δεν δημιουργούνται σήμερα γηροκομεία από δήμους, είτε ΚΑΠΗ (όπως παλιά γίνονταν από το Κράτος, που λειτούργησαν οι δήμοι στη συνέχεια), οι προσπάθειές μας για δημιουργία ειδικού χώρου και προγράμματος για την Τρίτη Ηλικία θα συνεχιστούν μέχρι της επιλύσεως του θέματος αυτού, έτσι ώστε να καλύπτονται αξιοπρεπώς οι ανάγκες των ηλικιωμένων στο νησί μας».

 

kykladesnews.gr

MykonosTour Page ID: 455

Σχετικές σελίδες

Σχετικός Χάρτης:

 
Copyright © 2007-2023 - MykonosTour - George Nazos All rights reserved.
Created & Hosted by Vistoweb