Mykonos Tour - Your compass for Mykonos Island
Greek
English
Ξενοδοχεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κυκλάδες
Bars Clubs
Μύκονος Live
Μύκονος Gay bars
Εστιατόρια
Μύκονος Αγορά
Ομορφιά, Fitness και Sport
Γρήγορο Φαγητό
Σινεμά Μαντώ
Μύκονος Παραλίες
Αξιοθέατα
Μύκονος Videos
Φωτογραφίες
Μουσεία
Εκκλησίες
Μύκονος Χάρτης
Επαγγελματικός Κατάλογος
Γενικές πληροφορίες
Τοπικά Προϊοντα
Βιογραφίες
Μύκονος Νέα
Τα Σχόλια σας
Εορτολόγιο
Μύκονος Ιστορία
Ακίνητα Κτηματομεσιτικά
Υπηρεσίες
Σύνδεσμοι links
MykonosTour.gr
Μύκονος Αναζήτηση
Προφίλ
Βάλτε link
Επικοινωνία
Δήλωση Απορρήτου
Όροι Χρήσης
MykonosTour / Μύκονος Νέα / Μύκονος 06 Φεβρουαρίου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μύκονος 06 Φεβρουαρίου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μύκονος 06 Φεβρουαρίου 2008   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΜΥΚΟΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μυκόνου συμμετείχε, με δικό του stand ως συνεκθέτης στο ιδιαίτερα επιμελημένο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στην διεθνή έκθεση Τουρισμού FITUR 2008 που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου 2008.

Την αντιπροσωπεία της Μυκόνου στην έκθεση αποτελούσαν: ο Αντιδήμαρχος - αρμόδιος επί θεμάτων Τουρισμού και Πρόεδρος του Σωματείου των Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Μυκόνου κ. Αθαν. Κουσαθανάς-Μέγας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Εμπορο-επαγγελματιών Μυκόνου κ. Ιωάν. Κονταράτος, από το Σωματείο των Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων η κα Μαρία Κουκά και ο αρμόδιος για τα θέματα δημοσίων σχέσεων και προβολής του Δήμου κ. Μιχάλης Ασημομύτης.

Το περίπτερο της Ελλάδας και το stand της Μυκόνου επισκέφτηκε, αμέσως μετά τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, ο Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος I με την Βασίλισσα Σοφία, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, στις 14.00 τοπική ώρα. Μέσα στο ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό περιβάλλον που συνηθίζει να έχει το περίπτερο της Μυκόνου, το βασιλικό ζεύγος συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Μυκόνου και δέχθηκε, εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά, αναμνηστικά δώρα από το Δήμο.

ʼλλοι επίσημοι που επισκέφθηκαν το stand της Μυκόνου ήταν, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. ʼρης Σπηλιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μαδρίτη κ. Γεώργιος Γαβριηλίδης κ.ά., οι οποίοι με την παρουσία και το λόγο τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης τόνισαν τη μεγάλη σημασία της διοργάνωσης αυτής και εξήραν την άρτια παρουσία των Ελλήνων συνεκθετών του περιπτέρου του ΕΟΤ, μεταξύ των οποίων και η Μύκονος.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου το βράδυ, το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας-Πορτογαλίας και Λατινικής Αμερικής, του οποίου η προσπάθεια για την επιτυχή παρουσία της χώρας μας ήταν καθ´ όλα αξιόλογη, έδωσε λαμπρή δεξίωση εξ ονόματος του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. ʼρη Σπηλιωτόπουλου, με προσκεκλημένους τους συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου, διακεκριμένα μέλη της ελληνικής κοινότητας της Μαδρίτης και παράγοντες του Τουρισμού από την Ισπανία, στο ιστορικό κτίριο του Casino de Madrid στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Υπουργός, που έφτασε στην Ισπανία το ίδιο βράδυ, αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στις προσπάθειες που διαρκώς καταβάλλονται τόσο από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ όσο και από την Αυτοδιοίκηση και τους Έλληνες επιχειρηματίες για την συνεχή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, και στα προσδοκώμενα αποτελέσματά τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια έγιναν για την παρουσία της Μυκόνου, τα νέα λογότυπα της καμπάνιας του Δήμου και το ομοιόμορφο διαφημιστικό υλικό του (αφίσσα, φυλλάδια και DVD διατέθηκαν στα ισπανικά) τόσο από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, ενώ αίσθηση έκανε και το επαναλαμβανόμενο διαφημιστικό πανώ του ΕΟΤ στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, με θέμα τα λιοντάρια της Δήλου (άλλο πανώ του ΕΟΤ είχε θέμα του την θόλο των Δελφών).

Η FITUR είναι μια κλασική ευρωπαϊκή τουριστική έκθεση, ιδιαίτερα σημαντική για τη διεθνή τουριστική βιομηχανία, όπου προβάλλεται ένας μεγάλος αριθμός προορισμών καθώς και τουριστικών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.
Εξελίσσεται ως θεσμός δυναμικά χρόνο με το χρόνο, προωθεί τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας, πριν, κατά τη διάρκεια, όπως και μετά την έκθεση. Από την άποψη αυτή, οι συμμετέχοντες επωφελούνται από όλα τα εργαλεία προώθησης της FITUR τα οποία είναι στη διάθεση των εκθετών και εμπορικών επισκεπτών.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εκθετών και εμπορικών επισκεπτών που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στην FITUR είναι:

συμμετοχή στις τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις τουρισμού,

χάραξη στρατηγικών επαγγελματικής προώθησης των προορισμών,

εφαρμογή των επικεντρωμένων διαφημιστικών μέτρων, και

ταχεία επαφή με τα δίκτυα διανομής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μυκόνου

 

MykonosTour Page ID: 467

Φωτογραφίες:

FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008
FITUR - MYKONOS 2008

Σχετικές σελίδες

 
Copyright © 2007-2024 - MykonosTour - George Nazos All rights reserved.
Created & Hosted by Vistoweb