Mykonos Tour - Your compass for Mykonos Island
Greek
English
Ξενοδοχεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κυκλάδες
Bars Clubs
Μύκονος Live
Μύκονος Gay bars
Εστιατόρια
Μύκονος Αγορά
Ομορφιά, Fitness και Sport
Γρήγορο Φαγητό
Σινεμά Μαντώ
Μύκονος Παραλίες
Αξιοθέατα
Μύκονος Videos
Φωτογραφίες
Μουσεία
Εκκλησίες
Μύκονος Χάρτης
Επαγγελματικός Κατάλογος
Γενικές πληροφορίες
Τοπικά Προϊοντα
Βιογραφίες
Μύκονος Νέα
Τα Σχόλια σας
Εορτολόγιο
Μύκονος Ιστορία
Ακίνητα Κτηματομεσιτικά
Υπηρεσίες
Σύνδεσμοι links
MykonosTour.gr
Μύκονος Αναζήτηση
Προφίλ
Βάλτε link
Επικοινωνία
Δήλωση Απορρήτου
Όροι Χρήσης
MykonosTour / Μύκονος Νέα / Μύκονος Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού

Μύκονος Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού

Μύκονος Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού

Φάνη Πάλλη-Πετραλιά: Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Μύκονος
16/7/2007

Η Μύκονος, η Ρόδος, η Κρήτη και η Κέρκυρα περιλαμβάνονται ανάμεσα στους δέκα καλύτερους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, σύμφωνα με ψηφοφορία των αναγνωστών του αμερικάνικου τουριστικού περιοδικού «Conde Νast Τraveler» που κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο.
Ειδικότερα η Μύκονος, που θεωρείται ως το πλέον αναγνωρίσιμο νησί σε ολόκληρο τον κόσμο, αναδείχτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των αναγνωστών του περιοδικού, από όλα τα νησιά της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους μετέχοντες στην ψηφοφορία, η Μύκονος κατάφερε να συνδυάσει τη ζωντανή παράδοση και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες υποδομές, τη ζεστασιά και την παραδοσιακή φιλοξενία.
Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό που έχει καθιερώσει το διεθνούς φήμης αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό, με ψηφοφορίες μεταξύ των αναγνωστών του που γίνονται ολόκληρο τον χρόνο.
Το Σάββατο το πρωί, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, παρέδωσε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στο δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βερώνη, το βραβείο, για το οποίο πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ των αναγνωστών του περιοδικού, διάρκειας ενός έτους. Στην ομιλία της, η κ. Πάλλη-Πετραλιά ανέφερε: «εδώ παίρνουμε και ένα μάθημα: ότι όταν διατηρείται η ποιότητα και ο απόλυτος σεβασμός στον επισκέπτη, όταν υπάρχει αυτή η μοναδική Μυκονιάτικη φιλοξενία αλλά και ο  σεβασμός στο περιβάλλον, στη διατήρηση των πολιτισμικών στοιχείων, στην ιστορία και στον Πολιτισμό, αυτή η περιοχή αποκτά την μοναδικότητά της. Η Ελλάδα σίγουρα έχει μια μοναδικότητα. Αλλά και η Μύκονος έχει την δική της μοναδικότητα.
Θέλω και είμαι βέβαιη ότι ο κ. δήμαρχος θα μου δώσει την ευκαιρία να έρθω πολλές φορές στη Μύκονο να δίνω βραβεία. Ο ελληνικός τουρισμός φέτος πάει πολύ καλά. Πιστεύω, και φαίνεται από τους αριθμούς, ότι το 2007 θα είναι η χρονιά που θα απογειωθεί ο ελληνικός τουρισμός. Και η ναυαρχίδα, όπως είπα, η Μύκονος θα δώσει πάρα πολλούς πόντους σε αυτό.
Όταν  μιλάμε για αύξηση των αφίξεων πρέπει να μιλάμε και για μεγάλη αύξηση του καθαρού τουριστικού συναλλάγματος. Το 2006 το τουριστικό συνάλλαγμα έφθασε στα 14, 7 δις ευρώ, που σημαίνει ότι ο ελληνικός τουρισμός δίνει στην εθνική οικονομία πάνω από 1 δις ευρώ.
Η Μύκονος είναι πρωταγωνίστρια και στο τουριστικό συνάλλαγμα. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί αποδεικνύεται ότι η στροφή που έχουμε κάνει και η εθνική μας στρατηγική για ποιοτικό τουρισμό αποδίδει. Γιατί η Μύκονος είναι ταυτόσημη με τον ποιοτικό τουρισμό».
Στη συνέχεια η κ. Πετραλιά πραγματοποίησε σύσκεψη με τον δήμαρχο της Μυκόνου κ. Βερώνη και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Αθανάσιος Οικονόμου. Εκεί συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τη νέα μαρίνα της Μυκόνου, όπου η υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων. «Με τον κ. Δήμαρχο, όπως επίσης και με τους συνεργάτες μας από τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είμαστε εδώ για να δούμε επιτόπου μερικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Τα χερσαία έργα θα ξεκινήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα και βεβαίως  θεωρώ και πιστεύω ότι πάρα πολύ σύντομα η Μύκονος θα έχει την μαρίνα, γιατί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Μύκονο που αποτελεί την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού αλλά και του θαλάσσιου τουρισμού» δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε  χωροθετήσει τους τελευταίους μήνες  47 νέες μαρίνες και αγκυροβόλια. Κατασκευάζουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο δίκτυο μαρινών στη χώρα. Η Ελλάδα είναι μοναδική και  για τον θαλάσσιο τουρισμό, που αποτελεί μια νέα μορφή τουρισμού, η οποία φέρνει  μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά και πολύ τουριστικό συνάλλαγμα».

 kykladesnews.gr

MykonosTour Page ID: 241

Σχετικές σελίδες

Σχετικός Χάρτης:

 
Copyright © 2007-2023 - MykonosTour - George Nazos All rights reserved.
Created & Hosted by Vistoweb